Description
Zerdeçal Ekstraktı Nedir ?
Zerdeçal Ekstraktı, anavatanı Hindistan olan zerdeçal bitkisinden rizomlarından üretilmektedir. Birçok bilimsel kaynakta da adı geçen zerdeçalın özüdür.
Kullanım Önerisi – Nasıl Kullanılır
Günlük olarak sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek kullanılması tavsiye edilmektedir. (5ml. ölçekli kaşık kutu içerisinde yer almaktadır). Yemeklerden 1 saat sonra tüketilmesi tavsiye edilir.
Bilgi
Şeker, tuz, mısır, maya, buğday, gluten, soya ve süt gibi potansiyel alerjenleri içermez. Sentetik renklendirici, koku düzeltici, tatlandırıcı, kayganlaştırıcı kullanılmamıştır.
Etken Madde Analizi
TOPLAM ETKEN MADDE MİKTARI (mg) (1 ölçek;5 ml için) | 1232 mg |
TOPLAM KURU MADDE MİKTARI (%) | 22,71 |
TOPLAM FLAVONOİD MADDE MİKTARI (mgCE/ekstrakt) | 22,55 |
TOPLAM FENOLİK MADDE MİKTARI (mg GAE/ekstrakt) | 36,7 |
ANTİOKSİDAN AKTİVİTE (DPPH) EC50 (µl/mg DPPH) | 25,23 |
1 ÖLÇEK (5 ML)’TEKİ EKSTRAKT MİKTARI (ml) | 3,5 |
1 ÖLÇEK (5 ML)’TEKİ EKSTRE MİKTARI (g) | 0,45 |
Ekstrakt Nedir?
Kurutulmuş bitkilerin özel ekstraksiyon yöntemlerini kullanarak elde edilen bitki özlerine ekstrakt denir.
Bitkinin içerdiği yüksek etken madde bileşenleri ekstrakt sayesinde elde edilir.
Bitkisel Ekstrakt Nedir?
Gıda, İlaç ve Kozmetikte kullanılmak üzere; su, alkol veya hekzan gibi solventler kullanılarak bitkilerin içerisindeki etkili kısımların ekstraksiyon yöntemi ile elde edilmesine bitkisel ekstrakt denir. Ekstrakt elde etmek ciddi bir uğraş ve zahmet ister. Her bir bitki için bitki özelliğine bağlı olarak farklı hazırlık ve yöntem gerekir.
Ekstrakt, genellikle etanol, yağ veya su gibi bir çözücü kullanılarak kurutulmuş veya taze bitkilerin yapraklarının, meyvelerinin, çiçeklerinin, çekirdeklerinin, reçine ve odun kısmının saflaştırılması, bileşenlerinin ayrılması, toksik maddelerden arındırılması ve kararlılığın arttırılması amaçlarıyla, belirli sıcaklık ve basınçta işlemler ile elde edilir.
Reviews
There are no reviews yet.